OM OSS


Wemer Wärdshus ligger i Hede, mitt i Härjedalen. Vi har Ljusnan som ringlar genom samhållet och Sonfjället med dess nationalpark väl synlig från hela byn. Hit söker sig de som vill ha lugn och ro  eller som vill landa i naturen, både sommar som vinter. Allt från vandring på fjället eller i skogen, cykling längs alla otaliga grusvägare eller skogsstigar, snöskovandring längs vinterns vita vidder, jakt & fiske i skog och mark, skoteråkning längs de många mil preparerade leder som finns, skidåkning i spår eller på fjäll, eller så lockar slalombackarna i destinationerna runt oss.

Närheten till allt som finns här runt oss gör att Hede är ett perfekt ställe att landa på, att bo på för att kunna utgå till områdets alla aktiviteter. 


Wemer startade upp 1924, men då som sanatorium och tog hand om lungsjuka patienter från hela Sverige. Historia finns att ta del av i våra lokaler. På 1960-talet minskade tack och lov behovet av TBC-vård i Sverige och huset omvandlades  till en husmorsskola som senare belv en gymnasieskola med inriktning mot turisthotell. Gymnasieskolan stängdes ner 2012, då riksintaget togs bort ett par tidigare.


Under 2019 tog Niklas Persson över fastigheten och skapade då grunden för vad som Wemer är idag. Niklas har många järn i elden och byggde upp Hede Kött & Charks nya lokaler i samma veva. Dessutom pågick en pandemi i landet.

2022 köpte Thomas Melin verksamheten och har för avsikt att fortsätta på samma koncept och fortsätta utveckla Wemer vidare. 


Anmäl dig gärna till vårt nyhetsbrev för att kunna ta del av nyheterna och eventen som kommer, först av alla. 


Vi hälsar dig varmt välkommen till Wemer Wärdshus!Nyhetsbrev, ja tack!

 
 
Ja tack, jag vill gärna ta emot nyhetsbrev från Wemer. Jag godkänner att mina uppgifter spars av Wemer.